Wat maakt een goede speelplek?

Op deze vraag zullen verschillende antwoorden komen. Een speeltoestellen leverancier zal hier anders tegenaan kijken dan een gemeenteambtenaar en een bewoner zal waarschijnlijk weer een ander antwoord geven. Natuurlijk zijn er enkele basisvoorwaarden waarvan veiligheid en diversiteit er twee zijn. Maar op welke manier kan een speelplaats geoptimaliseerd worden? Wij denken met u mee! Dit doen wij door de volgende zaken voor u te organiseren:

Afdeling buro voor buitenruimte

Wij hebben een afdeling die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van speelplaatsen. Kijkje nemen op de website van buro voor buitenruimte?

 

Ontwerp speelplaats

Buiten spelen is van groot belang voor het welzijn van kinderen. Maar hoe krijg je die kinderen van binnen, naar buiten? Om daarvoor te zorgen moet de buitenruimte aantrekkelijk gemaakt worden voor kinderen en jongeren. Om tot een goed ontwerp te komen is het dan ook wenselijk dat het ontwerp in samenspraak gemaakt wordt met de buurtbewoners. Maar om een speelplaats te ontwerpen dat aantrekkelijk is voor álle kinderen, de ouders en de gemeente, zijn een paar basisvoorwaarden verbonden. Waar kijken we naar als het gaat om speelplaatsontwerp?

Buurtparticipatie

Wie aan kinderen in basisschoolleeftijd vraagt of ze graag buitenspelen, antwoorden 7 op de 10 kinderen dat de eigen buurt saai is ingericht. Om het buitenspelen leuker te maken willen kinderen graag meer diverse speelmogelijkheden in hun buurt. Dus niet allen die schommel en dat duikelrekje, maar ook eens een hele grote klimtoren, waarbij het écht spannend is om naar boven te klimmen. Kinderen willen graag meedenken en praten over het leuker maken van buitenspelen in hun eigen buurt en met de kinderen ook de ouders.

Adviseren over speelbeleid

Het inrichten van een speelplaats kost veel werk. Daarom is het handig als een gemeente duidelijke richtlijnen heeft voor nieuw in te richten speelplaatsen. Van Ee adviseert u over deze richtlijnen. Hierbij zorgen we ervoor dat de wensen van de gebruikers én de kaders van de gemeente in acht worden genomen.

De beste toekomstgerichte plannen op het gebied van spelen zijn die plannen die randvoorwaarden neerzetten en die ruimte geven. Ruimte aan ontwikkeling, ruimte aan experimenten op het gebied van bijvoorbeeld participatie én ruimte aan het kind, de bewoners en leveranciers. De vastgestelde plannen zorgen voor een eerlijke verdeling, veiligheid, kwaliteit en zegt iets over de doelen voor de buitenruimte in de wijk.

Benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen? Vul onderstaand contactformulier in, bel 0342 751 957, of mail naar verkoop@vaneespeeltoestellen.nl

Samen sparren over de inrichting van speelplekken in uw wijk?