Onderhoud en inspectie

Om speelplezier te kunnen waarborgen en ongelukjes zoveel mogelijk te voorkomen, is het van belang dat er is nagedacht over de veiligheid en van speelplekken. Niet voor niets geldt sinds 1997 voor iedere beheerder de wet Besluit veiligheid attractie- en speeltoestellen (Staatsbesluit 474).

Maar wat betekent deze wet eigenlijk concreet voor u? Het betekent dat u verantwoordelijk bent voor:

Welke verantwoordelijkheden heeft u?

1. Beheersplan
In het beheersplan toont u aan dat u verantwoordelijkheid neemt voor de veiligheid op speelplekken. Onderdelen die daarin aan bod komen zijn een alle speeltoestellen, een jaarplanning van controles en een logboek per speeltoestel.

2. Certificatie speeltoestellen
Ieder speeltoestel moet gecertificeerd zijn. Mocht dit voor uw nieuwe speeltoestel niet het geval zijn, dan bent u verplicht het te laten keuren. Dit kan door een door de overheid aangewezen keuringsinstelling. Speeltoestellen van Van Ee zijn altijd gecertificeerd.

3. Regelmatige controle
De speeltoestellen  moeten regelmatig gecontroleerd worden. Check de speeltoestellen regelmatig op gebreken en gevaarlijke situaties. Controleer maandelijks of de toestellen naar behoren werken. Ook moet er maandelijks gecheckt worden of en er kleine onderdelen missen. Daarnaast dient ieder speeltoestel jaarlijks grondig gecontroleerd te worden.

4. Onderhoud
Merkt u tijdens een controle dat er toch iets niet helemaal in orde is met een van de speeltoestellen? Dan is het voor de veiligheid van belang dit zo snel mogelijk te verhelpen. Ook moeten veel toestellen periodiek onderhouden worden.

Het veilig houden van speelplaatsen brengt dan ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee, waar best veel bij komt kijken. We kunnen ons voorstellen dat u daar wat hulp bij kunt gebruiken!

Dit kunt u met een gerust hart aan de veiligheidsexperts van Van Ee overlaten:

Levering van gecertificeerde speeltoestellen

Het laten certificeren van speeltoestellen ingewikkeld of duur? Met de aankoop van speeltoestellen bij Van Ee heeft u het grote voordeel dat deze vooraf al gecertificeerd zijn volgens de NEN-normen. Zo bent u ervan verzekerd dat risico’s tot een minimum worden beperkt en hoeft u niet zelf een keuringsinstelling in te schakelen.

Inspectie van schoolplein en toestellen
Bij de periodieke inspectie van uw speeltoestellen ontkomt geen detail aan de oplettende blik van onze inspecteurs. Zij kennen de toestellen als geen ander en weten precies weten waar zij op moeten letten.  Onderdeeltjes die ontbreken, versleten kettingen of touwen, verminderde draagkracht, gevaarlijke uitsteeksels of gevaar op splinters? We nemen het allemaal mee in de controle. Inspectieresultaten en eventuele onderhoudsadviezen kunt u altijd overzichtelijk terugvinden in onze online tool Speelplaatsbeheer.

  • Online tool Speelplaatsbeheer

    Hebben onze medewerkers op uw speelplekken inspecties of onderhoud uitgevoerd? Dan vindt u alle details van de uitgevoerde werkzaamheden terug in onze handige online tool Speelplaatsbeheer. Op uw persoonlijke pagina kunt u bijvoorbeeld makkelijk inzien welke werkzaamheden wanneer zijn uitgevoerd, of er gebreken zijn geconstateerd  en welk onderhoud staat ingepland.  Fijn, zo raakt u nooit meer belangrijke documenten kwijt en bespaart u ook nog eens een hoop tijd! Ook kunt u altijd aantonen dat u uw speelplekken de aandacht geeft die het verdiend.

  • Onderhoudsadvies en uitvoer
    Speeltoestellen krijgen heel wat te voorduren! Dag in dag uit wordt er door de kids volop gebruik gemaakt van hun trappetjes, touwen, veren en andere onderdelen. Zeker wanneer kinderen ook in het zand kunnen spelen, gaat slijtage sneller, door de zand die onder de schoenen van de kids blijft kleven. Regelmatig onderhoud is dan ook onmisbaar. Of er nu sprake is van verroeste lagers,  losgeschoten onderdeeltjes  of versleten touwen: onze monteurs staan binnen een mum van tijd op de stoep om de conditie van de toestellen weer naar topniveau terug te brengen.

Onze monteurs en inspecteurs: daar kun je van op aan!

Waarom? Ons team bestaat uit handige jongens met veel ervaring op gebied van de plaatsing en het onderhoud van speeltoestellen. Omdat zij dagelijks met onze producten aan de slag gaan. Een bijkomend voordeel: zij zijn ook gewend aan het werken op plaatsen waar kinderen spelen en treffend hiervoor de juiste veiligheidsmaatregelen. Bovendien beschikken al onze inspecteurs  over een SVS-pas,  wat betekent dat zij bevoegd zijn om met zorgvuldigheid inspecties uit te voeren. Samen met u, zorgt ons team ervoor dat de veiligheid op het schoolplein gewaarborgd blijft.

Ook veilige speelplekken in uw wijk?

Bel 0342 751 957, mail verkoop@vaneespeeltoestellen.nl óf vul onderstaand formulier in.

*Deze velden zijn verplicht om in te vullen