Valondergronden

Kinderen vinden spelen leuk, omdat ze dan alle ruimte krijgen om vrij op avontuur te gaan. Waar de kinderen op school stil moeten zitten en vooral niet met hun stoel mogen wiebelen, mogen zij uit school heerlijk spelen en is er  alle ruimte voor geklim en geklauter, hard rennen en schommelen zo hoog als je kunt.

Een gezonde dosis risico op kleine ongelukjes is daarbij onvermijdelijk, maar ook wenselijk. Zo blijft spelen voor de kinderen namelijk uitdagend en leerzaam. Maar wel binnen een paar kaders die verwondingen zoveel mogelijk voorkomen. Het kiezen van de juiste ondergrond voor een speeltoestel is daarin van groot belang. Deze dempt een eventuele val, waardoor het kind weer kan opstaan, verder spelen en een leerzame ervaring rijker is.

Maar hoe weet je welke ondergrond het beste past bij jouw speeltoestel? We maken het makkelijk en zetten de eigenschappen van onze drie meest gewilde valondergronden op een rijtje.

Veiligheidsgras

Weinig onderhoud, een lange levensduur en mogelijkheid voor creatieve uitspattingen? Met veiligheidsgras kunt u alle kanten op. Dit kunstgras is leverbaar in verschillende kleuren en leuke vormpjes, voor een speels effect.

Maximale valhoogte: 3 meter
Levensduur: 10-15 jaar*
Onderhoud: 1x per jaar onderhoudsbeurt
NEN-gecertificeerde valondergrond

+ Bestand tegen vandalisme en slijtage
+ Naadloze toepassing
+ 8 jaar garantie
+ Keuze uit diverse kleuren en vormen
+ 100% recyclebaar

Valzand

Optimale valdemping tegen een relatief lage investering? En ook nog eens extra speelwaarde creëren door de zandbakfunctie? Kies dan voor speciaal valzand als ondergrond voor een speeltoestel.

Maximale valhoogte: 3 meter
Levensduur: 3 jaar*
Onderhoud: regelmatig aanvullen en vegen
NEN-gecertificeerde valondergrond

+ Zachte korrel
+ Blijft altijd los liggen
+ Biedt extra speelwaarde
+ Eenvoudig aan te brengen

Naaldhoutchips
Uw speelplaats een natuurlijke uitstraling geven? Naaldhoutchips zijn dan de uitstekende oplossing als valondergrond voor een speeltoestel. Daarnaast zijn de snippers composteerbaar en daarmee een duurzame keuze.

Maximale valhoogte: 3 meter
Levensduur: minimaal 4 jaar*
Onderhoud: 1x per kwartaal ondergrond egaliseren, 1x per jaar laagdikte meten
NEN-gecertificeerde valondergrond

+ Natuurlijke uitstraling
+ Flexibel materiaal
+ Kostenefficiënt
+  Composteerbaar

* Bij gemiddeld gebruik